Brigadiers Clothing Manufacturer in Turkey,
sürdürülebilir bir özel markalı keten ve kenevir giyim üreticisidir . Yeni tasarımcıların endüstride bağlantıları yok ve üreticilerle konuşma konusunda pratik deneyime sahip değiller. Bizlerin Gelişmekte olan markalarla çalışmak, her zaman sıkı bütçe ve düşük miktarlarla uğraşmak anlamına gelmez. Doğru ortakları bulmanın ve üretim aşamalarından geçmenin bulanık sularında gezinmek için biraz ekstra desteğe ihtiyaçları var. Bu nedenle bizler moda endüstrisindeki genç girişimciler ve KOBİ'ler için bir doğru üretici olduk.. Kapsamlı bir hizmet ağı geliştirdik ve üretimlerini baştan sona yönetirken moda endüstrisinin temsilcileriyle güçlü ilişkiler kurduk.Giysi üretiminin dik bir öğrenme eğrisine sahip olduğunun farkındayız. Bununla birlikte, üretim geçmişinden yola çıkarak, sürecin, Markaların süreçten korkmak yerine keyif almasını sağlayan küçük kolay adımlara bölünebileceğini de biliyoruz.
Örme ve dokuma giyim ürün gruplarımız başlıca T-Shirt, Sweatshirt, Fermuarlı Sweatshirt, Kapüşonlu Sweatshirt, Polo pike gömlek, Bluz ve Sweatpant'tır. Dokuma ürün yelpazemiz Şort, Etek, Elbise, Gömlek ve Bluzlara kadar uzanmaktadır.
Jersey, interlok, pike/elastan, ribana, kama, waffle, modal, futter, viskon, fransız, saten, ipek, supima, pima, kuru fit, havlu kumaş, ipliği boyalı örme kumaşlar, krep, polyester, denim, gabardin, dimi Her türlü örme ve dokuma kumaşlarla çalışıyoruz.
Rakiplerimizden daha iyi fiyat sunmamızı sağlayan en büyük sebeplerden biri kesimden dikime, paketlemeden kontrole tüm üretim aşamalarının 7/24 anlık izlenmesi sayesinde daha az işçilik kullanılmasıdır. Bu sayede yüksek kaliteyi zamanında ve uygun fiyata teslim ettiğimizi müşterilerimiz görmekte ve teyit etmektedir.
Vermiş Olduğumuz Hizmetler ; Markanız için Tekstil Erkek, Kadın, Çocuk ve Pet Ürünleri için hazır giyim üreticisine ihtiyacınız varsa ürünün görsel ve detaylı açıklamasını bize iletmeniz durumunda size net bir fiyat verebiliriz. Örme ve dokuma giyime yönelik ürün gruplarımız ağırlıklı olarak Tişört, Sweat, Fermuarlı Sweat, Kapüşonlu Sweat, Polo, gömlek, Bluz, Elbise, Eşofman, Pantolon, Şort, Uyku Tulumu, Şapka, Mont, Kaban, Ceket ve vb. Jersey, interlok, pike/elastan, rib, kama, waffle, modal, futter, viskon, saten, ipek, Keten, supima, Kenevir, pima, kuru fit, havlu kumaş, ipliği boyalı örgüler, ve krep gibi bir çok kumaş türü ile çalışabiliyoruz. İmalatını yaptığımız ürünlerde tamamen sizin markanıza özel dokuma etiket, yıkama talimatı ve karton marka etiketi kullanılmaktadır.
Siparişiniz için gereken ürünlerin toplu olarak üretilmesi, bu ürünlere ait hammadde aksesuar, modellerin, derecelendirmenin, baskılarınızın nakışlarınızın, marka etiketi ve marka kartlarınızın gerekli tedariklerini sağlamak. Sağlanan Tedarikler sayesinde üretim öncesi numunenin hazırlanıp sizin tarafınızdan onayınıza sunulması ile üretim sürecinin ön hazırlığı tamamlanmış olur. Size Gönderilen Numuneyi inceleyip bize Numune onayını vermeniz durumunda Siparişleriniz Üretime Alınmaktadır.
Minimum model başına 100 adet işleme almaktayız (özel kumaş ve özel tasarımlarda bu sayı değişmektedir.). Daha Düşük adette siparişlerde fiyat yüksek çıkabilmektedir.
Diğer birçok giyim üreticisi web sitesi yalnızca fabrika komisyoncuları veya aracıları olsa da, biz sadece üreticiyiz. Bu size zamanında ve fiyat açısından hızlı bir geri dönüş sağlar. İster sadece bir fikirle, bir eskizle veya bir desenle başlayın, üretimin her aşamasında ihtiyacınız olanı en uygun maliyetle yaratmak için sizin için hazır bir üreticiyiz.
En iyi teklifleri ve teklifleri seçtiğinizde, bu yaklaşım her zaman en rekabetçi teklifleri almanızı sağlar. Fiyatlandırma, sipariş miktarına, kumaş kalitesine ve istediğiniz ek işlemlere göre belirlenir. B2B sistemimize ücretsiz kayıt olabilirsiniz. B2B ne yapar?
ERP sistemimize entegre ettiğimiz, müşterilerimizin kullanabileceği özel bir paneldir. Erp Sistemimizle Entegre Ettiğimiz B2B Sistemimizde Tasarımlarınızı Oluşturabilir. Size Özel Fiyat Çalışmalarını, Numune Teknik Özellikleriniz, Üretim Durumunu, Üretim Süreçlerini, Üretim Genel Özelliklerini, Kumaş Özelliklerini ve Renk kartelalarını Görüntüleyebilir. Hazır Olan veya Sevk Edilen Ürünlere Ait Çeki Listesini Görüntüleyebilirsiniz. Size 7/24 Kesintisiz Hizmet Veren Sistemimizi Ücretsiz Kullanabilirsiniz. Ücretsiz kayıt olmak ve kullanmak için Tek Yapmanız gereken sağ üst köşede panele giriş yapmanız yeterlidir.
1-Bir tasarım oluşturabilirsiniz.
2-Modellerimizi inceleyebilirsiniz
3-Siparişinizi baştan sona takip edebilirsiniz.
4-Paketleme listelerine ulaşabilirsiniz.
5-Pantone renk kartelasına ulaşabilirsiniz.
6-Kumaşlar ile renk kartelasına ulaşabilirsiniz.
7-Kumaş bilgilerini görebilirsiniz.
Talep Oluşturma ve Süreci Hakkında ; Müşterilerimizin projelerini en kısa sürede hayata geçirebilmeleri için üretimin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlıyoruz.Ürün kalitesinden ödün vermeden rekabetçi fiyatlar sunuyoruz. Ürün içeriği, özellikleri ve istenen adet belirtildikten sonra fiyat teklifi hazırlanır. Sizden gelen tasarım veya numune doğrultusunda imalat örneği oluşturulur. Numune üretim süresi 7-10 gün arasındadır. İmalat Kartela üzerindeki stok kumaşların tercih edilmesi durumunda imalat süremiz 3-4 hafta olup, özel üretim kumaşlar için bu süre 6-7 haftadır. Teslimat : Hava kargo ile 2-3 gün, karayolu ile 7-10 gün arasında sürer.
MÜŞTERİ TALEP : Müşterilerimizden gelen üretim taleplerini görsel ve teknik detayları ile inceler ve fiyat teklifi veririz.
FİYAT ONAYLAMA : Müşterilerimiz tarafından onaylanan siparişi sisteme giriyoruz. Müşterimize B2B Panel Şifresi Gönderiyoruz. Sipariş için ön hazırlık yapıyoruz. Yeni koleksiyonlar için hangi desenler, renkler, ürün çeşitleri, kumaş kaliteleri vb. İstenildiği takdirde buna göre talepleri toplayıp çalışmalarımıza başlıyoruz.
ÜRETİM SÜRESİ : Numunelerin teslim süresi 1-2 hafta, siparişlerin üretim süresi hazır kumaşlar için 4-5 hafta, özel kumaşlar için 8-9 haftadır.
İMALAT ÖNCESİ NUMUNE : Sipariş üretime geçmeden önce 1 adet üretim öncesi numune yapılarak müşterimize gönderilir. İmalat numunesinin onaylanmasının ardından siparişi üretime alıyoruz.
KUMAŞ : Numune yapımı ve sipariş üretimi için ihtiyaç duyulan her türlü kumaşı istenilen kalitelerde bulmaktayız. Bu kumaşları doğru gramajda, istenilen renkte veya baskıda elde ediyor ve müşterilerimizin üretiminde kullanıyoruz.
AKSESUARLAR : Üretimde kullandığımız fermuar, düğme, çıtçıt, etiket, askılı etiket, reklam kartı, çanta, kraft çanta, biye, arabiye gibi her türlü aksesuarı tedarikçilerimizden temin etmekteyiz. Müşterilerimiz için aksesuarlar konusunda araştırma ve geliştirme yapıyoruz. Her zaman en kaliteli aksesuarları tercih ediyoruz.
MODELLEME : Son teknoloji cihazlarımız, gelişmiş yazılımlarımız ve çizim programlarımız ile müşterilerimizin istediği ürün modellerini dijitalleştiriyoruz. Kumaşı kesmeden önce uygun modelleme teknikleri ile oluşturduğumuz kalıplarımızı kullanıma hazırlıyoruz.
PLANLAMA : Kumaş ihtiyaçlarını ve aksesuar ihtiyaçlarını belirleyerek ön hazırlık yapıyoruz. İhtiyaçlar karşılandıktan sonra hangi kumaşın kesileceği, kesilen kumaşların ne zaman, ne zaman ve nasıl dikileceği, baskı ve nakış işlemlerinin organizasyonu gibi ihtiyaçları planlar ve uygularız.
KESİM : Kumaş topları model parçalara ayırmak için kesim işlemlerini titizlikle yapıyoruz. Öncelikle serme işlemlerini yapıyoruz ve kesim makinemiz ile kumaşların model parçalara ayrılmasını sağlıyoruz.
NAKIŞ : Lazer kesim teknolojisine de sahip olan nakış makinalarımız ile istenilen deseni işleyebilmekteyiz. Müşterilerin gönderdiği veya ayarlanmasını istediği kalıpları nakış bölümümüzde oluşturuyoruz. İstenilen renk ve iplik çeşitlerine göre her türlü kumaş üzerine nakış desenlerini başarıyla işlemekteyiz.
BASKI : Birçok yeni baskı çeşidi ve teknolojisine sahip iş ortaklarımız ile istenilen her türlü baskıyı yapabilmekteyiz. Müşterilerin gönderdiği veya ayarlamamızı istediği baskı tasarım departmanımızda yaratıyoruz.
DİKİŞ : Siparişlerimizin ürüne dönüşmesinde en kritik nokta olan dikime büyük önem veriyoruz. Kaliteli işçilik ve kusursuz detaylar için konfeksiyon süreçlerine hassasiyetle eğiliyoruz. El işçiliği ve dikimdeki başarımızı ara kontrollerimizle denetliyor ve pekiştiriyoruz. Farklı tipteki dikiş makinelerimiz ile her türlü dikiş talebine cevap verebilmekteyiz.
KALİTE KONTROL : Tüm bitmiş ürünleri kalite kontrol denetimine tabi tutuyoruz. Ürünlerde hata, leke veya problem olmaması için kontrol süreçlerimizi sağlamaktayız. Gerekli niteliklere sahip olmayan veya herhangi bir sıkıntısı olmayan ürünleri sevk etmiyoruz ve üretim hattımızdan ayırıyoruz.
ÜTÜLEME ve PAKETLEME : Paketleme işlemini deneyimli kadromuzla gerçekleştirmekteyiz. Plastik poşetler, jelatin poşetler, PVC poşetler, kraft ambalajlar gibi birçok farklı malzemeyi istenildiği gibi değerlendirip, ambalajlama süreçlerinde kullanabiliyoruz. Ambalajların üzerine reklam kartı, askılı etiket gibi aksesuarların kullanılmasını sağlıyor, ambalajların üzerine barkod ve uyarı yazıları yapıştırıyoruz.
SEVKİYAT : Üretilen ve kalite kontrolü sağlanan tüm ürünleri özenle paketleyip müşterilerimizin adreslerine gönderiyoruz. Paketleme işlemlerini özenle yürüten ekiplerimiz, sevkiyat işlemlerini de aynı özenle yürütmektedir. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda kara, deniz veya hava yolu ile sevkiyatlarımızı tamamlıyoruz.
ÜRETİM TAKİP PANELİ : Müşterilerimize vermiş olduğumuz şifre sayesinde müşterilerimiz panel üzerinden tasarımlarını oluşturabilmektedir. Teknik detayları ile bizim veya kendi modellerini görebilirler. Siparişlerinin üretim sürecini anlık olarak takip edebilir. Hazırlanan veya sevk edilen ürünlerin paket listesine ulaşabilir. Baskı Nakış renk şemasına, Kumaş Bilgileri ve Renk Tablolarına erişim.
ZAMANINDA TESLİMAT TAAHHÜDÜ: Müşterilerin gereksinimlerini karşılamak için siparişleri her zaman zamanında teslim ederiz.
Özelleştirme ve Kalite Kontrol, Markanızın eşsiz ve özgün olması adına birçok özelleştirme seçeneğini sizlerle buluşturuyoruz. Çeşitli nakış, baskı (Çin iğnesi, sargı, zig zag, aplike nakış ve serigrafi, süblime, dijital, transfer, puff, pvc, flok baskı vb) tekniklerimizin yanı sıra tamamen size özel fermuar, yazılı düğme, elcik, dokuma etiket, baskılı kutu ve poşet gibi aksesuar alternatiflerimiz ile markanızı farklı kılabilirsiniz.
Deneyimli Kalite Kontrol ekibimiz tarafından kumaş ve yardımcı malzemelerin kalitesi ile üretim prosesindeki dikiş-ütü kalitesi ve olabilecek işlem hataları incelenerek hatasız ürünlerin yüklenmesi sağlanır. İş ortaklarımızla birlikte, etik-sosyal sorumluluk ilkelerine bağlı bir yaklaşımla, kendi işletmemiz gibi iş ortaklarımızın işletmelerini de sosyal ve çevresel yüksek standartlarla buluşturmayı hedefliyoruz.
Numune ve Fiyatlandırma, Müşterilerimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda en doğru kumaş ve işçilik maliyetleri göz önünde tutularak tasarlanan modellerin fiyatlandırması yapılmaktadır. Fiyat almak için tek yapmanız gereken ürün görseli veya teknik dosya, istediğiniz renk, istediğiniz kumaş ve sipariş adetini yazılı olduğu detaylı bir mail atmanız yeterlidir. 24 saat içinde fiyat bilgisi verilmektedir. Müşterilerimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda en doğru kumaş ve işçilik maliyetleri göz önünde tutularak tasarlanan modellerin numunesi yapılmaktadır. Numune talebinde bulunabilmeniz için size gönderilen fiyat bilgisini onaylamanız ve sipariş geçmeniz yeterlidir. Sipariş sistemde oluşturulduktan 1-2 hafta içinde tarafınıza gönderilecektir.
Nakliye ve Ödeme Yöntemleri, İhracatta Teslimat ve Ödeme Şekilleri farklı birkaç başlık altında incelenmektedir. Genel olarak tüm ödeme yöntemlerinde tarafların birbirine olan sorumlulukları da farklılık göstermektedir.
Farklı ödeme yöntemlerinin Size veya Tughan Tekstil’e yükledikleri sorumluluk ve riskler de farklılık göstermektedir.
Tughan Tekstil Ödeme Yöntemi Olarak :
Peşin Ödeme (Prepayment / Advance Payment) yöntemiyle çalışmaktadır. Gerekli anlaşmalar yapıldıktan sonra %70 oranında ön ödeme ile siparişiniz üretime alınmaktadır. Kalan %30 Oranındaki ödeme ise nakliye tesliminde talep edilmektedir. Hem Türkiye Hemde Yurtdışı siparişlerin tamamında geçerli olan sistemidir.
Kredi kartı (Credit card) ile ödeme sadece Türkiye'den gelen siparişlerde alternatif kullanılan ödeme yöntemidir. Peşin ödeme ile aynı sistemde çalışmakta olup Sanal Pos Kullanılmaktadır Ödeme için size link gönderilmektedir.
Tughan Tekstil Nakliye Yöntemi Olarak :
GÜMRÜK VERGİLERİ ÖDENMİŞ OLARAK / DELIVERED DUTY PAID (DDP) Hariç tüm yükleme yöntemleri kullanarak ürünlerinizi size teslimatını sağlamaktadır. (Gümrük ve İthalat Masrafları Her Zaman Müşteriye Aittir.)
Uluslararası Ticarette Teslim Şekilleri : Uluslararası ticarette malların tesliminin nerede yapılacağı, masrafların kim tarafından karşılanacağı ya da nasıl paylaşılacağı, sigorta ve taşıma sözleşmelerinin yapılıp yapılmayacağı gibi hususların kısaca Müşterinin ve satıcının yükümlülüklerinin net olarak belirlenmesi önemlidir. Bu konuda faydalı yardımcı kaynaklardan biri, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) tarafından yayımlanan INCOTERMS (International Commercial Terms - Uluslararası Ticari Terimler)’tür. INCOTERMS Müşterinin-satıcı arasındaki sözleşmelerde kullanılan, Müşterinin ve satıcının sorumluluklarını gösteren uluslararası kabul görmüş kurallar bütünüdür.
ICC tarafından en son INCOTERMS 2010 yayımlanmıştır. Buna göre, uluslararası ticarette 11 teslim şekli bulunmakta olup bunlar iki sınıfa ayrılmaktadır.
- Tüm taşıma türlerini kapsayan kurallar: EXW, FCA, CPT, CIP, DAT, DAP, DDP
- Deniz ve içsu taşımalarına özgü kurallar: FAS, FOB, CFR, CIF
İŞYERİNDE TESLİM / EX WORKS (EXW) : Bu teslim şeklinde Tughan Tekstil malları, kendi yerinde veya ismen belirlenmiş başkaca bir yerde (fabrika, depo, işyeri gibi) Müşterinin tasarrufuna bırakarak teslim eder. Tughan Tekstil’in malları herhangi bir taşıma aracına yükleme zorunluluğu bulunmamaktadır. Malların teslim anından itibaren malla ilgili bütün masraf ve risk Müşterinin tarafından karşılanır. Bu teslim şeklinde, Tughan Tekstil açısından asgari yükümlülük bulunmaktadır. Fatura düzenleneceği için %8 oranında Kdv Ödemek Zorundasınız.
TAŞIYICIYA MASRAFSIZ / FREE CARRIER (FCA) : Bu teslim şeklinde Tughan Tekstil malları, Tughan Tekstil’in işyerinde veya belirlenen başka bir yerde, Müşterinin tarafından tayin edilen taşıyıcıya veya başka bir kişiye teslim eder. Bu teslim şeklinde Tughan Tekstil, hasarı ve masrafları kendisine ait olmak üzere, malların ihracat gümrük işlemlerini tamamlamalıdır. Teslim anından itibaren malla ilgili tüm masraf ve riskler Müşteriye geçer.
GEMİ DOĞRULTUSUNDA MASRAFSIZ / FREE ALONGSIDE SHİP ( FAS) : Bu teslim şeklinde Tughan Tekstil malları belirlenen yükleme limanında, Müşterinin tarafından seçilen geminin doğrultusunda (örneğin bir rıhtımda veya bir mavnada) bırakarak teslim eder. Mallar gemi rıhtımında ise, yükleme yerine getirerek; gemi açıkta demirli ise mavnalarla geminin yanına kadar götürülerek teslim edilir. Mallara ilişkin hasar ve masraflar, mallar gemi doğrultusunda bırakıldığı zaman Müşteriye geçer ve Müşterinin bu andan itibaren bütün masraflara katlanır. Tughan Tekstil, hasarı ve masrafları kendisine ait olmak üzere malların ihracı için gerekli her türlü ihraç iznini veya diğer resmi izinleri alır ve malların ihracı için gerekli gümrük işlemlerini tamamlar.
GEMİDE MASRAFSIZ / FREE ON BOARD (FOB) :Ülkemizde en çok kullanılan bu teslim şeklinde; Tughan Tekstil malları belirlenen yükleme limanında, Müşterinin tarafından seçilen gemide veya belirlenen şekilde ulaştırılan malları temin ederek teslim eder. Mallara ilişkin hasar ve masraflar mallar gemide bulunduğunda Müşteriye geçer, Müşterinin bu andan itibaren bütün masraflara katlanır. Tughan Tekstil, hasarı ve masrafları kendisine ait olmak üzere malların ihracı için gerekli her türlü ihraç iznini veya diğer resmi izinleri alır ve malların ihracı için gerekli gümrük işlemlerini tamamlar.
MASRAFLAR VE NAVLUN / COST AND FREIGH (CFR) : Bu teslim şeklinde Tughan Tekstil malları gemide teslim eder veya zaten bu şekilde teslim edilmiş malları tedarik eder. Mallara ilişkin hasar ve masraflar mallar gemide bulunduğunda Müşteriye geçer. Tughan Tekstil, hasarı ve masrafları kendisine ait olmak üzere, malların ihracı için gerekli her türlü ihraç iznini veya diğer resmi izinleri alır ve malların ihracı için gerekli gümrük işlemlerini tamamlar. Tughan Tekstil, malların belirlenen varma limanına getirilmesi için taşıma sözleşmesi yapar ve masraflar ile navlunu öder.
MASRAFLAR, SİGORTA VE NAVLUN / COST, INSURANCE AND FREIGHT (CIF) : Bu teslim şeklinde Tughan Tekstil malları gemide teslim eder veya zaten bu şekilde teslim edilmiş malları tedarik eder. Mallara ilişkin hasar ve masraflar mallar gemide bulunduğunda Müşterininya geçer. Tughan Tekstil, hasarı ve masrafları kendisine ait olmak üzere, malların ihracı için gerekli her türlü ihraç iznini veya diğer resmi izinleri alır ve malların ihracı için gerekli gümrük işlemlerini tamamlar. Tughan Tekstil, malların belirlenen varma limanına getirilmesi için taşıma sözleşmesi yapar ve masraflar ile navlunu öder. Tughan Tekstil ayrıca Müşterinin yolculuk sırasında mallara ilişkin ziya ve hasar riskine karşılık bir sigorta sözleşmesi yapar.
TAŞIMA ÖDENMİŞ OLARAK / CARRIAGE PAID TO (CPT) : Bu teslim şeklinde Tughan Tekstil malları bizzat kendisinin seçtiği ve anlaşma yaptığı taşıyıcıya, malların, ihracı ile ilgili gümrük işlemleri yapılmış, belirtilen varış yerine gönderilmesi için gereken taşıma sözleşmesi yapılmış ve taşıma masrafları ödenmiş olarak teslim eder. Tughan Tekstil, hasarı ve masrafları kendisine ait olmak üzere, malların ihracı için gerekli her türlü ihraç iznini veya diğer resmi izinleri alır ve malların ihracı için gerekli gümrük işlemlerini tamamlar.
TAŞIMA VE SİGORTA ÖDENMİŞ OLARAK / CARRIAGE AND INSURED PAID TO (CIP) : Bu teslim şeklinde Tughan Tekstil malları kendisinin seçtiği bir taşıyıcı veya diğer bir kişiye belirlenen yerde teslim eder ve Tughan Tekstil, malların belirtilen varış noktasına getirilmesi için gereken taşıma sözleşmesini yapar ve taşıma masraflarını öder. Tughan Tekstil, hasarı ve masrafları kendisine ait olmak üzere, malların ihracı için gerekli her türlü ihraç iznini veya diğer resmi izinleri alır ve malların ihracı için gerekli gümrük işlemlerini tamamlar. Tughan Tekstil, malların belirlenen varma limanına getirilmesi için taşıma sözleşmesi yapar ve masraflar ile navlunu öder. Tughan Tekstil ayrıca Müşterinin yolculuk sırasında mallara ilişkin ziya ve hasar riskine karşılık bir sigorta sözleşmesi yapar.
TERMİNALDE TESLİM / DELIVERED AT TERMINAL (DAT) : Bu teslim şeklinde, Tughan Tekstil malları belirlenen varma yerinde veya limanında belirlenen terminalde gelen taşıma aracından boşaltılmış bir şekilde Müşterinin tasarrufuna bırakarak malları teslim eder. Terminal terimi, rıhtım, depo, konteyner sahası veya yol, demiryolu veya hava kargo istasyonu gibi üstü açık veya kapalı olabilecek herhangi bir yeri kapsar. Tughan Tekstil, hasarı ve masrafları kendisine ait olmak üzere, malların ihracı için gerekli her türlü ihraç iznini veya diğer resmi izinleri alır ve malların ihracı için gerekli gümrük işlemlerini tamamlar. Tughan Tekstil, malların belirlenen varma limanına getirilmesi için taşıma sözleşmesi yapar ve masraflar ile navlunu öder. Tughan Tekstil ayrıca malların belirlenen varma yerine veya limanına getirilmesi ve taşıma aracından boşaltılmasına ilişkin tüm hasar ve masrafları üstlenir.
BELİRLENEN YERDE TESLİM / DELIVERED AT PLACE (DAP) : Bu teslim şeklinde, Tughan Tekstil malları belirlenen varma yerinde gelen taşıma aracından boşaltmadan Müşterinin tasarrufuna bırakarak teslim eder. Tughan Tekstil malların varma yerine getirilmesine ilişkin tüm hasar ve masrafları üstlenir. Tughan Tekstil, hasarı ve masrafları kendisine ait olmak üzere, malların ihracı için gerekli her türlü ihraç iznini veya diğer resmi izinleri alır ve malların ihracı için gerekli gümrük işlemlerini tamamlar. Tughan Tekstil, masrafları kendisine ait olmak üzere, malların belirlenen teslim yerine, eğer varsa kararlaştırılan noktaya kadar taşınması için taşıma sözleşmesi yapar. Tughan Tekstil malların belirlenen varma yerine getirilmesine ilişkin tüm hasar ve masrafları üstlenir.
GÜMRÜK VERGİLERİ ÖDENMİŞ OLARAK / DELIVERED DUTY PAID (DDP) : Bu teslim şeklinde, Tughan Tekstil malları ithalat için gümrüklenmiş olarak ve belirlenen varma yerinde taşıma aracında boşaltılmaya hazır şekilde Müşterinin tasarrufuna bırakarak teslim eder. Tughan Tekstil, malların belirlenen varma yerine getirilmesine ilişkin tüm hasar ve masrafları üstlenir, malların sadece ihracı değil ithali için de gümrükleme işlemlerini yapmakla, ihracat, ithalat için gerekli her türlü harcı ödemekle ve tüm gümrük formalitelerini yerine getirmekle yükümlüdür. Tughan Tekstil için azami yükümlülük söz konusudur.
Uluslararası Ödeme Şekilleri ise genel olarak aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:
Peşin Ödeme (Cash Payment / Cash Before Delivery)
Mal Mukabili Ödeme (Cash Against Goods)
Vesaik Mukabili Ödeme (Cash Against Documents)
Kabul Kredili Ödeme (Acceptance Credit)
Akreditifli Ödeme (Letter of Credit)
Kredi kartı (Credit card)
Peşin Ödeme (Prepayment / Advance Payment) : Peşin ödeme yönteminde ithalatçı firma eşyalar eline ulaşmadan, anlaşma yapıldıktan sonra tüm eşyaların ücretini ithalatçı firmaya ödemek zorundadır. Mal sevkiyatı gerçekleşmeden önce direkt olarak tüm ödemenin yapıldığı ödeme yöntemine peşin ödeme adı verilmektedir. Peşin ödeme yönteminde eşyaların transferi sırasında yaşanabilecek kaza ve eşya kayıpları ile birlikte eşyaların teslim süreleri gibi tüm nakliyat riskleri ithalatçı firmaya aittir. Ödeme yöntemi ve eşya transferindeki tüm riskler ithalatçı firma üzerinde olduğu için günümüzde çok sık tercih edilmeyen bir ödeme yöntemidir.
Mal Mukabili Ödeme (Cash Against Goods) : Mal mukabili ödeme yönteminde öncelikle ihracatçı firmanın eşyaları göndermesi ve bu eşyaların ithalatçı firmanın eline ulaşması gerekir. İhracatçı firma eşyaların tamamını nakliye firmasına teslim ettikten sonra ithalatçı firmaya eşyaların teslim edildiğine dair eşyaları temsil eden belgeleri de gönderir. Eşyalar ithalatçı firmanın eline ulaştıktan sonra eşyaların ödemesinin yapılması gerekir. Eşyaların nakliyesi tamamlandıktan sonra ithalatçı firma ödeme yöntemi olarak banka aracılığı ile ya da direkt olarak ihracatçı firmaya ödeme yapabilir. Peşin ödemenin tam tersi olarak mal mukabili ödeme yönteminde ise eşya transferi ve ödeme dahil tüm riskler ihracatçı firmanın sorumluluğundadır. Bu nedenle günümüzde çok sık tercih edilmez.
Vesaik Mukabili Ödeme (Cash Against Documents) : İthalatçı ve ihracatçı firma arasında gerçekleştirilen satış sözleşmesine bağlı olarak yapılan ödemeye vesaik mukabili ödeme adı verilmektedir. Vesaik mukabili ödemede ihracatçı firma, ithalatçı tarafından sevk edilen tüm eşyalar eline ulaştıktan sonra bu eşyaları temsil eden sevk vesaiklerinin ödeme ya da poliçe ya da bono karşılığında eşyaların toplam bedelini banka aracılığı ile ithalatçı firmaya teslim eder. Vesaik mukabili ödeme yönteminde eşyaların tamamı ihracatçı firmanın eline ulaştıktan sonra ödeme gerçekleşmektedir. Ancak ödemenin sadece banka aracılığı ile gerçekleşmesi, bankaya da ihraç bedeli ödenmesini gerektirir. Banka ihraç bedelleri kesildikten sonra kalan tutar ithalatçı firmanın banka hesabına yönlendirilir ve ödeme tamamlanır.
Kabul Kredili Ödeme (Acceptance Credit) : Kabul kredili ödeme yöntemlerinde ihracatçı firma tarafından satılan ürünlerin ödemelerine çeşitli taahhütler bulunmaktadır. Ödemeler eşya transferinin gerçekleşmesinin ardından belirli bir vadede ödenmektedir. Bu ödeme yönteminde ithalatçı ve ihracatçı firmalar arasında yapılan poliçe ve anlaşmalar çerçevesinde ödemeler gerçekleşir. Genel olarak bakıldığında kabul kredili ödeme yönteminde 3 farklı sistem bulunmaktadır.
Kabul Kredili Akreditif: Bu ödeme yönteminde uluslararası alanda kurallara uygun şekilde hazırlanan akreditiflerde yer alan sevk belgeleri ile birlikte bu belgelerin yanında hazırlanan poliçeler ödeme yöntemi olarak kullanılmaktadır. İthalatçı firmanın kullandığı banka ya da muhabir bir banka tarafından kabul edilen belgeler, bunun ardından serbest bırakılarak belge ve poliçe bedellerinin belgelerde belirtilen tarihlerde ödenmesi gereklidir.
Kabul Kredili Vesaik Mukabili: Banka tarafından hazırlanan sevk belgeleri ve bu belgelerin yanı sıra hazırlanan poliçeler çerçevesinde gerçekleşmektedir. Hazırlanan tüm belge ve poliçeler öncelikle ithalatçı firma tarafından kabul edilmelidir. İthalatçı firmaya poliçe belgelerinin teslim edilmesinin ardından poliçe vade tarihinde alınan tüm eşya bedellerinin ihracatçı firmaya ödenmesi gerekir.
Kabul Kredili Mal Mukabili: İthalatçı firma tarafından satılan eşyaların bedelinin firma tarafından teslim alınmaması durumunda gerçekleşen ödeme yöntemidir. Bu noktada ithalatçı ve ihracatçı firma arasında gerçekleşen poliçe kabulü ile birlikte poliçenin vadesinin dolmasının ardından ödeme gerçekleşir.
Akreditifli Ödeme : Akreditifli ödeme yöntemi genellikle ithalatçı firmanın talebi ile oluşturulmaktadır. Farklı ödeme yöntemleri yerine direkt olarak banka aracılığı ile ödeme yapılmasının talep edilmesi halinde akreditifli ödeme yöntemi tercih edilir. Bu ödeme yönteminde ithalatçı firmanın talimatı ya da direkt olarak banka adına işlemleri yürüten bankanın akreditif şartları geçerlidir. Akreditif şartları genel olarak şu şekilde sunulmaktadır:
İthalatçı firma, ihracatçı firmaya ya da bu firmanın emrine ödeme yapacağını kabul etmelidir. Bununla birlikte çeşitli düzenlemelerde ithalatçı firmalardan ihracatçı firma tarafından oluşturulan poliçeleri kabul edip bu poliçeler üzerinden ödeme yapmayı kabul etme zorunluluğu da getirilmektedir.
İhracatçı firmanın, ithalatçı firmaya ödeme yapacağı yöntemler için ya da poliçe üzerinden yapılacak ödemeler için çekilen tüm poliçeleri kabul etmesi için aracı bir bankayı yetkili kılması gerekir. Bu noktada ithalatçı ve ihracatçı firmanın ayrı ayrı yetkili kıldığı bankalar arasında evraklar düzenlenmektedir.
Yukarıdaki maddeler haricinde ithalatçı firma başka bir bankayı iştira işlemi yapmak için yetkilendirebilir. Bu gibi durumlarda ise iki firma arasında yapılan anlaşmalar ve çekilen poliçeler de bu kapsamda değerlendirilerek işlem görmektedir.
Akreditifli ödeme yöntemini genel olarak anlatacak olursak, ithalatçı firma tarafından verilen talimat ile birlikte, ithalatçı firmanın yetkilendirdiği bankanın belirli bir tutar ya da vadeye kadar firma tarafından istenilen koşulları yerine getirecek anlaşmaları ihracatçı firma ile tamamlamasını kapsamaktadır. İhracatçı firmanın ihraç edeceği tüm eşyaların transfer ve teslim detaylarına dair tüm evraklar ise yetkilendirilen banka tarafından ithalatçı firmaya teslim edilir. Teslim edilen bu belgeler ya da çekilen poliçeler ile birlikte ithalatçı firma, ihracatçı firmaya yapacağı ödemeyi taahhüt etmiş olur.
Yapılan tüm anlaşmalar ile birlikte oluşturulan akreditifler, Milletlerarası Ticaret Odası tarafından oluşturulan Vesikalı Krediler için Yeknesak Teamüller ve Uygulamalar broşürü çerçevesinde hazırlanmaktadır. İthalatçı ve ihracatçı firmalar arasında gerçekleştirilen tüm anlaşma ve çekilen poliçeler de bu broşürde yer alan kurallar çerçevesinde oluşturulmalıdır. Temel kurallar her ne kadar belirlenmiş olsa da oluşturulan poliçeler için belirlenen toplam ödeme tutarı ve poliçe vadesi satışı gerçekleştirilen ürünlerin toplam tutarı ve niteliği ile doğrudan alakalıdır.
Neden OEKO-TEX, OEKO-TEX® Standard 100, sağlıklı tekstil ürünleri için tüketicilerin ve genel halkın ihtiyaçlarını karşılamak için 1990'ların başında geliştirilmiştir. O dönemde basında “Zehirli Tekstiller” gibi olumsuz manşetlerde çıkan haberler çok yaygındı ve tekstil üretiminde kullanılan kimyasalları genel olarak olumsuz ve sağlığa zararlı olarak yansıtıyordu.
Ancak modern tekstil ürünlerine olan taleplerimiz bazı kimyasallar kullanılmadan karşılanamamaktadır. Tekstil ürünlerinde modaya uygun renkler, kolay bakım, uzun ömür ve daha birçok özellik günümüzde talep edilmekte ve kullanım amacına göre (örneğin iş elbiseleri) kısmen vazgeçilmez olmaktadır.
OEKO-TEX® Standards 100 standardının uygulanmasına kadar, ne tüketiciler için insan ekolojisi için tekstil kalitesinin kalitesini değerlendirebilecek bir Ürün Etiketi ne de Tekstil ve Giyim Sektöründe faaliyet gösteren şirketler için bunu mümkün kılan standart bir kriter vardı. Tekstil ürünlerindeki olası zararlı maddeleri uygulamada değerlendirmek. Bu nedenle, Avusturya tekstil araştırma enstitüsü Österreichische Textil-Forschungsinstitut (ÖTI) ve Alman araştırma enstitüsü Forschungsinstitut Hohenstein, ellerindeki test standartlarına dayanarak Oeko-Tex® Standard 100'ü geliştirdiler.